Telefon: +420 724 291 512 | Email: omspisek@seznam.cz | Adresa: Burketova 52, 397 01 Písek | ČÚ: 7300002122/8040 | IČ: 67777554 | Datová schránka: 

Den v domově pro osoby se zdravotním postižením

Byli jsme osloveni přijet si povídat s klienty domova pro osoby se zdravotním postižením ve Zběšičkách u Milevska o myslivosti a vším s ní spojené.

Přivítání se nám dostalo od pana ředitele domova a jeho pracovnic, jelikož se počasí pokazilo a v parku domova nešlo setkání uskutečnit, byla nám připravena místní tělocvična. Klienti domova spolu s vychovatelkami byli opravdu perfektní posluchači.

Zástupci OMS Písek si připravili pestrý program pro zaujmutí.

Ukázka loveckého troubení byla natolik silná, že všichni přihlížející tajili dech. Veliký potlesk byl pro našeho trubače dostatečnou odměnou.

Také jsme přiblížili kdo vlastně v lese žije a jakou zvěř mohou potkat. Na veškeré ukázky si mohli všichni sáhnout což třeba u ukázky kůží vyvolávalo v jejich tváři veliký úžas i úsměv. Velikou radost měli z ukázky loveckého psa. Kdy figurantka fena výmarského ohaře ukázala opravdu klidnou a vyrovnanou povahu, každý ji mohl hladit jak jen dlouho chtěl. Potěšení bylo i z vědomostí klientů domova, protože bez problému rozeznali shozy jelena a daňka, poznali lišku a dokonce i lasičku.

Také jsme si pro naše posluchače připravili malé pozornosti a jako poděkování nám byl jejich rozzářený obličej, obejmutí a děkování za naši návštěvu. Ale i my jsme si odnesli drobnost v podobě ručně vyrobené krásné dekorace hrnečku pro svíčku.

Naši dnešní posluchači byli opravdu SUPER!!!

Byli vděční , milý, věčně usměvavý a moc přátelský.

Budeme moc rádi opět se vrátit s jiným programem a udělat si zase krásné odpoledne.

Foto: https://www.rajce.idnes.cz/omspisek/album/den-v-domove-pro-osoby-se-zdravotnim-postizenim-zbesicky-27-6-20