Telefon: +420 724 291 512 | Email: omspisek@seznam.cz | Adresa: Burketova 52, 397 01 Písek | ČÚ: 7300002122/8040 | IČ: 67777554 | Datová schránka: 

Lesní zkoušky ohařů - 6.7.2024

Tropický letní den byl věnován lesním zkouškám pro ohaře. Přihlášení vůdci se svými svěřenci předvedli v opravdu náročném terénu Píseckých hor vše co mohli. Některým se bohužel nevedlo tak jak to měli naučené, ale to k naší kynologii také patří.

Za početné korony zahájení proběhlo na střelnici OMS Písek za zvuku trubačů.

Hlavního přivítacího slova se ujmul předseda OMS a následně vrchní rozhodčí seznámil všechny dostavené vůdce s průběhem dne. Sbor rozhodčích byl vybrán ze čtyř okresů Jihočeského kraje.

První disciplína přinášení lišky přes překážku se většině nepovedla a sebrala tak vůdcům úsměv ve tváři s kterým ráno přijeli.

Druhá disciplína klid na stanovišti už úsměv začala vracet. Bohužel náročnost vybraných terénů si vyžádala svou daň v podobě neobstání u pěti psů. Ale i neúspěch ke kynologii patří. Vůdci, kteří uspěli předvedli opravdu pevné nervy a jejich psí svěřenci vše co měli nacvičeno.

Vítězem lesních zkoušek ohařů se stal pes německého krátkosrstého ohaře Aman z Manova dvora s vůdcem Ing. Ladislavem Kovaříkem v I. ceně s 240 body a nejlepší ohrádkou.

O dva body za ním skončila fena německého krátkosrstého ohaře Ebony od Vltavského Saníku s vůdcem Janem Myšičkou s I. cenou a 238 body.

Třetí příčku si odnesla fena českého fouska Freeda z Městečka na dlani a vůdce František Jeníček v I. ceně s 236 body a nejlepší prací na barvě.

Na vyhlášení jsme tak mohli vidět štěstí a radost ve tváři jak rozhodčích tak vůdců a jejich doprovodů. Po celý den panovala kamarádská nálada, vůdci měli myslivecké vystupování a rozhodčí korektní posuzování.

Děkujeme všem za přípravu této náročné zkoušky a LMP s.r.o. za propůjčení honitby. Také děkujeme všem vůdcům za jejich chuť předvádět své ohaře i v tak slunném počasí a náročném ale krásném prostoru Píseckých hor.

Výsledková listina: https://pisek.cmmj.cz/wp-content/uploads/sites/53/2024/07/1.pdf

Foto: https://www.rajce.idnes.cz/omspisek/album/lesni-zkousky-oharu-6-7-2024-lmp-s-r-o