Telefon: +420 724 291 512 | Email: omspisek@seznam.cz | Adresa: Burketova 52, 397 01 Písek | ČÚ: 7300002122/8040 | IČ: 67777554 | Datová schránka: 

Podzimní zkoušky ohařů a ostatních plemen 05.08.2023

Podzimní zkoušky ohařů a podzimní zkoušky ostatních plemen dnes probíhaly za deštivého chladného počasí, které opravdu nepřipomínalo měsíc srpen. Oba vrchní rozhodčí si svůj tým zvolili výborně. Každá skupina měla i čekatele na rozhodčího, kteří prokázali znalost zkušebního řádu a jednou budou opravdu dobrými rozhodčími Připravenost ve skupinách ohařů byla průměrná, za to u ostatních plemen až podprůměrná. Prostory určené ke zkoušce byly hodny memoriálu.

I přes veliký déšť a neúspěch některých vůdců panovala po celý den přátelská atmosféra, na které měli zásluhu také členové místního spolku. Patří jim veliké DÍKY!!!

Připravit dvoje zkoušky není vůbec jednoduché, je potřeba vše zajistit jak po administrativní stránce tak po koordinační stránce. Některým se zkouška povedla nad jejich očekávání, někteří předvedli výkon jak nacvičili a některým se zkouška bohužel nepovedla. To vše, ale k tomu patří.

Veliké poděkování patří členům mysliveckého spolku Hrejkovice, Bažantnici Simínský mlýn, Lesní Správa Orlík Nad Vltavou a všem kteří se podíleli na přípravě a chodu těchto zkoušek.

Vítězem Podzimních zkoušek ostatních plemen se stala fena Labradorského retrievra Agnes Langrenie´s s vůdkyní Lucií Langrovou, kdy svým výkonem 211 bodů v I.ceně holky utekly všem ostatním.

Na druhém místě se umístila fena německého křepeláka Angel Slabecké Energo s vůdcem Lukášem Šedivým s 187 body ve III.ceně.

Kvůli věku třetí místo připadlo feně německého křepeláka Ivet z Kakosova statku, kterou vedl Daniel Donda a měli také 187 bodů ve III. ceně.

Vítězem Podzimních zkoušek ohařů se stal pes německého krátkosrstého ohaře Aman z Manova dvora s vůdcem Ing. Ladislavem Kovaříkem s 297 body v I.ceně.

Druhá příčka připadla opět psovi německého krátkosrstého ohaře Žofre Šípová s vůdkyní Veronikou Novákovou s 291 body v I.ceně.

Třetí místo vybojovala fena Českého fouska Eby od Dobevského hájku s vůdcem Petrem Zedníčkem a 288 body v I.ceně.

Všichni vůdci si zaslouží naši gratulaci. Zaslouží si ji i ti, kterým se něco nepovedlo, neztrácejte hlavu, příště se to povede.

Výsledková listina ostatních plemen: https://pisek.cmmj.cz/wp-content/uploads/sites/53/2023/08/ostatni.pdf

Výsledková listina ohařů: https://pisek.cmmj.cz/wp-content/uploads/sites/53/2023/08/ohari.pdf

https://pisek.cmmj.cz/wp-content/uploads/sites/53/2023/08/ohari-2.pdf

Foto: https://www.rajce.idnes.cz/omspisek/album/podzimni-zkousky-oharu-a-ostatnich-plemen-05-08-2023-hrejkovice